Nieuwsbericht

'Bij de vorige cursus heb ik echt veel geleerd'

In week 2 van ‘in gesprek met’ zijn we in gesprek gegaan met Thomas Groenendijk en hebben we hem aan een vragenvuur onderworpen. Thomas is 15 jaar, keeper van de JO15-1 bij VV Haastrecht en volgt de tweede cursus bij Straver Keepersschool. Tot september 2016 was Thomas veldspeler bij zijn club, maar daarna heeft hij de overstap gemaakt naar het keepersvak.

Via social media is hij bij Straver Keepersschool gekomen. De uitnodiging via social media sprak hem erg aan en hij wilde zich graag verbeteren in het keepersvak. Doordat hij op een latere leeftijd is gaan keepen moest hij nog veel leren en loopt hij wellicht wat achter ten opzichte van andere keepers. Thomas is heel leergierig en wilt zichzelf op alle vlakken verbeteren.

Hij kijkt op een positieve manier uit naar het vervolg van de cursus. De vorige cursus was namelijk super goed, omdat hij daar echt heel veel geleerd heeft. Na de voorjaarscursus 2018 hoopt hij dat het duiken op zijn rechterkant een automatisme is geworden. Daarnaast wilt hij bij het duiken ook daadwerkelijk los van de grond komen. Zijn benen slepen nog over de grond als hij naar de hoek wilt zweven. Ook zijn linkerbeen is nog wel aan verbetering toe vindt hij zelf. Op dit moment gebruikt hij die alleen nog om op te lopen.

De trainingen bij Straver Keepersschool vindt hij leerzaam, uitdagend en leuk om te volgen. Tijdens de trainingen koppelen ze bij Straver Keepersschool veel verschillende keepersonderdelen aan elkaar, maar toch coachen ze op 1 onderdeel waar op dat moment de aandacht ligt. Dat vindt Thomas persoonlijk heel fijn en overzichtelijk.

Thomas vindt Marvin een goede, serieuze, leuke en spontane trainer die je graag helpt bij het keepen. Daarnaast heeft Thomas bewondering voor de discipline en ambitie die Marvin heeft op het trainersvak. De uitleg die Marvin geeft is helder en daarnaast geeft hij altijd tips mee om zaterdag op het veld te overleven.

Tot slot raadt Thomas andere keepers aan om bij Straver Keepersschool te komen trainen, omdat daar professioneel gewerkt wordt en ze ook van aanpakken houden.

Wij als Straver Keepersschool vinden Thomas een talenvolle keeper waar we nog lekker mee aan het werk kunnen. Jouw fanatisme willen we graag elke week op het veld naar voren zien komen, want daar genieten wij als trainers van. Blijf vooral doorgaan op de manier zoals je nu bezig bent en blijf aan het werk gaan met de tips die wij geven, dan gaat het helemaal goed komen!

Tot zover het tweede ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Volgende week een bericht over Lente van der Laar, keepster bij FC Oudewater!

Tot volgende week!

Straver Keepersschool