Nieuwsbericht

'De trainingen zijn echt leuk en je leert super veel'

De vakantie nadert en het voetbalseizoen is zo goed als ten einde. Vandaar dat ook de laatste ‘in gesprek met’ op het programma staat. Tijs van Eijk is de speler/keeper van WDS JO11-1 en zal als laatste in het zonnetje gezet worden. WDS is voor hem een hele gezellige vereniging en hij zegt het leukste team te hebben dat er maar is. Daarnaast ligt het 2e veld van WDS bijna in zijn achtertuin. Een plank over de sloot en Tijs staat op het voetbalveld, ideaal!

Tijs begon met keepen in de F3 van WDS, maar een seizoen later kwam hij in een team terecht waar al een keeper was. Tijs is toen in de spits gezet, maar het liefst staat hij tussen die welbekende palen. Alleen scoren vindt Tijs toch ook nog heel leuk, een definitieve keuze lijkt dus nog niet gemaakt. Het leukste aan keepen vindt hij duiken. Daarnaast vindt hij het altijd grappig als hij in moet vallen voor de vaste keeper. Tegenstanders zeggen dan heel vaak: ‘Kijk dat kleine mannetje’. Tijs is voor zijn leeftijd best klein, maar dan komen ze er later achter dat scoren bij dat ‘kleine mannetje’ helemaal niet zo makkelijk blijkt.

De trainingen bij Straver Keepersschool vindt Tijs echt onwijs leuk en in een uur leert hij super veel! Tijs is vooralsnog spits, maar toen zijn ouders op de hoogte werden gebracht van de clinic in december 2017 hebben ze besloten om hem op de keeperstraining te doen. De belangrijkste tip voor Tijs is vooralsnog dat hij zijn handen voor zich moet houden en niet op twee knieën neer moet komen. Harde schoten in de korte hoek zou hij graag nog meer op willen trainen.

Tijs vindt Marvin soms wat streng, maar daar leert hij juist goed van. Hij is niet altijd streng, want hij maakt tussendoor ook veel grapjes. Het kampioenschap met de F3 is het mooiste moment wat Tijs tot nog toe heeft meegemaakt.

Wij als Straver Keepersschool vinden Tijs een technisch goede keeper. Bij het zweven en duiken zit geen angst en dat ziet er technisch goed uit! Als jij in de komende jaren nog gaat groeien dan ga je nog heel ver kunnen komen. Je schot is voor iemand van jou leeftijd prima! In de 1v1 situaties en welke keuze je daarin maakt kunnen we nog wel verbeteren, maar dat is een kwestie van veel doen.

Tot zover het het laatste ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Wij willen iedereen bedanken voor de input en wensen jullie allen alvast een hele fijne vakantie!

Straver Keepersschool