Nieuwsbericht

'De trainingen zijn fantastisch!'

Voor weer een nieuwe week van ‘in gesprek met’ zijn we in het dorp Driebruggen, dat door de Dubbele Wiericke doorsneden wordt, geweest. Tim Stouthart, keeper van WDS JO11-1 is deze week de keeper die letterlijk en figuurlijk in het ‘lente’ zonnetje gezet wordt.

Dit seizoen is Tim pas voor het eerst gaan keepen, maar hij lijkt nu al met het keepersvirus besmet. Het tegenhouden van zoveel mogelijk ballen is zijn drijfveer om op doel te staan. Bij WDS doet hij dit met heel veel plezier, want bij WDS is het erg gezellig en hij had zich geen beter team kunnen wensen om in te spelen.

De clinics in de kerstvakantie van 2017 waren de eerste momenten dat Tim met Straver Keepersschool in aanraking kwam. Hij vond de clinic zo leuk en leerzaam dat hij ook graag bij de voorjaarscursus 2018 aan wilde sluiten. Inmiddels zijn we halverwege de cursus en de trainingen vindt hij fantastisch! ‘We zijn blij dat te horen Tim!’

Ballen goed uit de kruising pakken is Tim zijn ultieme doel voor deze cursus. De belangrijkste tips die hij daarbij heeft ontvangen zijn het zijwaarts uitstappen en niet op de voorkant, maar op de zijkant van je knie vallen. Een bal die strak half hoog in de hoek werd geschoten en deze zwevend pakken is het leukste wat Tim tot nog toe in zijn korte keepercarrière heeft mogen ervaren. In de komende periode hoopt hij er daar meer van te gaan pakken. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken!

Tim vindt dat Marvin goed en duidelijk training geeft. Daarnaast verlopen de trainingen altijd in een lekker tempo! Zijn moeder zei hierover: ‘hij vindt de trainingen echt super gaaf, kijkt er elke week naar uit, maar is wel helemaal kapot na de keeperstraining’. Stiekem vinden wij dit als Straver Keepersschool heerlijk om te horen natuurlijk, want voor het ultieme doel moet je jezelf als keeper in het zweet werken. Tot slot heeft Tim nog een tip voor overige keepers: ‘keepers, jullie doen het allemaal fantastisch, maar ook jullie moeten de cursus bij Straver Keepersschool komen volgen!

Wij als Straver Keepersschool vinden Tim een super keeper om mee te werken. Hij is leergierig, niet bang en staat op één of andere manier altijd op de juiste positie in de goal. Het voetenwerk en de techniek zijn nog dingen waar we aan gaan werken, maar voor iemand die pas een jaar keept is het niet gek dat we daar nog aan kunnen schaven. Ga zo door Tim en wij hopen je nog vaker terug te zien!

Tot zover het zesde ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Volgende week een bericht over... en dat is nog een verrassing

Wij zien je volgende week graag terug!

Straver Keepersschool