Nieuwsbericht

'De trainingen zijn gevarieerd, maar best vermoeiend'

Vorige week hebben we met heerlijk weer een succesvolle clinic gedraaid, vandaar vorige week ook geen ‘in gesprek met’, maar deze week zijn we weer terug! We hebben nu een keeper van 11 jaar, keept bij RVC’33 JO13-1 en heet Bart van Wijk.

Drie jaar geleden is Bart met keepen begonnen. Hij had liever de bal in zijn handen dan aan zijn voet. Dat betekende voor Bart maar 1 oplossing, hij moest en zal gaan keepen. Zo geschiedde het, Bart is nu de vaste keeper. Tijdens de groepstrainingen wordt hij regelmatig onder vuur genomen. Bart vindt dat heerlijk, omdat je dan lekker veel te doen hebt. Van al die ballen die hij daarvan pakt krijgt hij zo’n trots gevoel dat hij alleen nog maar langer op dat hok wilt blijven staan.

Bart is een keeper van RVC, de club waarmee Straver Keepersschool een samenwerking heeft. Hij is er dan ook vanaf de start van Straver Keepersschool bij. Tijdens clinics in de schoolvakanties probeert hij ook nog aanwezig te zijn. Helaas zat de clinic van 3 mei zo snel vol dat er geen plek meer was. Volgende keer beter Bart! De komende jaren zullen we Bart nog regelmatig in het tricot van RVC zien, want hij vindt het een gezellige club, de kleedkamers zijn fijn, iedereen is aardig en in de kantine is alles erg goedkoop. Voor Bart is dat laatste niet geheel onbelangrijk.

De trainingen van Straver Keepersschool vindt Bart echt heel leuk, omdat er veel verschillende oefeningen gegeven worden. Toch weet Bart nog een klein minpuntje te benoemen; ‘De trainingen zijn best vermoeiend’. Als Bart na een training thuis komt vertelt hij altijd wat hij geleerd heeft. Zijn vader vertelde ons daar het volgende over: ‘Bart kwam een keer na een training thuis en hij had het alleen maar over staan, stapje, handen. Geen idee wat hij daar mee bedoelde, maar Bart ging het onthouden zei die’. Super goed om te horen dat je met de tips aan de slag gaat Bart! Uitkomen en voor iemand stilstaan in de 1v1 situatie is voor Bart op dit moment de meest waardevolle tip geweest. Veel duiken en het druk hebben tijdens een wedstrijd is het leukste wat Bart als keeper tot nog toe heeft meegemaakt!

Volgens Bart is Marvin een trainer die echt op alles let, ook al is het maar iets kleins. Daarnaast vindt hij Marvin een aardige trainer die af en te een grapje maakt, maar meestal moet er serieus getraind worden. Na de training is er altijd weer ruimte voor een dolletje. Bart heeft ook nog een boodschap voor andere keepers: ‘Heb lol in het keepen, want met plezier begint het’.

Wij als Straver Keepersschool vinden Bart een leergierige keeper die alles tot zich neemt om een nog betere keeper te worden. Technisch wordt je een steeds betere keeper. De techniek van het duiken kan nog beter, maar daar gaan we met jou nog wel mee aan de slag! Zou je Bart een keer in actie willen zien? Ga dan eens langs op Sportpark Kaagjesland en neem een kijkje bij de JO13-1.

Tot zover het achtste ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Volgende week een bericht over vv Haastrecht keeper Roy Vreeswijk.

Wij zien je volgende week graag terug!

Straver Keepersschool