Nieuwsbericht

'In de wieg wist hij al dat hij keeper wilde worden'

In week 4 van ‘in gesprek met’ hebben we een bezoek gebracht aan Zwammerdam om daar met een keeper te praten die actief is bij de plaatselijke VV. Het gaat om Ryan van den Bos, keeper van de C1 bij VV Zwammerdam. Hij is deze week de persoon waar het om draait.

Je zou bijna denken dat Ryan als baby in de wieg al wist dat hij keeper wilde worden, want eenmaal de magische leeftijd te hebben bereikt om bij een voetbalvereniging aan te sluiten wilde hij gelijk al tussen de palen staan. Sinds die tijd is hij er niet meer tussen vandaan geweest. Het zijn van de laatste obstakel in een wedstrijd is wat keepen voor hem zo leuk maakt. Daarnaast houdt hij van de teleurstellende gezichten van tegenstanders die ballen door zijn toedoen missen.

Middels een goede bekende kwam Ryan zijn moeder in aanraking met de trainingen van Straver Keepersschool. Dat kwam heel goed uit, want bij zijn club volgt hij geen keeperstraining. Inmiddels is Ryan al vanaf begin af aan deelnemer aan de cursussen en clinics. Zo heeft Ryan zich ook alweer aangemeld voor de clinic van 3 mei 2018! De trainingen vindt hij namelijk erg leuk, want je leert er veel, er zit veel variatie in de oefeningen, je staat nooit stil en als keeper wordt je altijd betrokken bij een oefening. Hij geeft ook aan dat er gevraagd wordt om als keeper mee te denken en niet alleen maar de oefening uit te voeren. Het in verschillende situaties kiezen van de juiste positie als keeper zijn de waardevolste tips voor hem geweest.

Zijn eigen kwaliteiten vindt hij lastig te omschrijven, daarom zullen wij dat als Straver Keepersschool aan het einde van dit verhaal even voor hem opsommen. In de huidige cursus hoopt hij sterker te worden in de 1v1 situaties. Elke keeper gaat wel eens in de fout, dus ook Ryan van den Bos. Hoe hij daar mee omgaat kan als voorbeeld dienen; ‘ hij wordt namelijk even boos, vergeet vervolgens de situatie en probeert het de volgende keer beter te doen’.

Ryan vindt Marvin een goede, grappige en aardige trainer, omdat hij de juiste toon weet te vinden tussen serieus en plezier! Voor keepers geeft dat de juiste omgeving om je goed te kunnen ontwikkelen.

Wij als Straver Keepersschool vinden Ryan een keeper met een groot bereik in de goal, want hij pakt veel schoten die van de rand 16 of daarbinnen komen. Dit komt mede door zijn goede techniek en reflex. Daarnaast is hij motorisch goed ontwikkeld, waardoor wij verwachten dat hij in de komende jaren een goede keeper gaat worden waar VV Zwammerdam nog heel veel plezier aan gaat beleven. Naar ons idee heeft VV Zwammerdam een talent in huis die je moet koesteren.

Tot zover het vierde ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Volgende week een bericht over Bob Janssen, keeper bij RVC’33!

Wij zien je volgende week graag terug!

Straver Keepersschool