Nieuwsbericht

'Vallen, duiken en zweven op links is technisch perfect'

Helaas is er deze week geen training in verband met de verjaardag van de Koning, oftewel Koningsdag, maar toch zetten wij een Koning in het oranje zonnetje. Deze week staat namelijk ‘Koning van de linkerhoek’ Jens van Groningen centraal. Hij is 9 jaar en keept in de JO11-1 bij CVC Reeuwijk.

Een paar weken geleden hadden we een keeper aan het woord die in de wieg al wist dat hij keeper wilde worden. Jens is op zijn 6e gelijk gaan keepen en is daar ook niet meer mee gestopt. Je zou hem dus ook onder de categorie ‘geboren keeper’ kunnen scharen. Het zweven en duiken is de reden dat hij keeper is geworden en dat wilt hij voorlopig blijven ook. Dat doet hij ook het liefst bij CVC Reeuwijk, want het is een gezellige club en er zijn altijd veel mensen. Voetballen met zijn vrienden is de belangrijkste reden dat hij bij CVC wilt blijven voetballen.

Jens is een keeper van de eerste lichting, want hij was er bij de start van Straver Keepersschool in 2017 al bij, net als zijn vader overigens, die dan heerlijk in de dug-out alles in zijn werktenue in de gaten houdt. Dat hij er nu nog steeds zit komt doordat de trainingen erg leuk en leerzaam zijn, aldus Jens. ‘Wij zullen ervoor blijven zorgen dat ze leuk en leerzaam blijven Jens!’ Zijn knie indraaien achter de bal en vooruit vallen is voor hem de meest waardevolle tip geweest, omdat hij ballen over de grond recht op hem af eerst op een andere manier verwerkte.

De cursus is net over  de helft, maar de trap vanaf de grond en uit de handen is wat Jens nog graag wilt verbeteren. ‘In één van de laatste trainingen gaan wij hier aandacht aan besteden Jens. Vervolgens is het belangrijk om zelf met de tips aan de slag te gaan, uren maken.’ Mocht Jens een keer finaal de mist in gaan dan vindt hij dat niet leuk, maar hij laat zijn kop zeker niet hangen. Een keiharde bal uit de kruising pakken is het leukste wat hij tot nog toe als keeper heeft meegemaakt.

Jens vindt Marvin een goede trainer die alles duidelijk uitlegt en ook voordoet hoe het zou moeten. Jens zij hierover: ‘Marvin leert mij heel veel’. Aan alle andere keepers gaf hij als tip: ‘Ga naar Marvin!’ Dat zou overigens nog kunnen, want er is nog 1 plek voor de clinic op 3 mei aanstaande!

Wij als Straver Keepersschool vinden Jens een fanatieke keeper om mee te trainen. Hij gaat altijd met de tips die wij geven aan de slag, al moet dat dan nog wel een aantal keer herhaald worden, maar dat maakt niet uit. Jens is de koning van de linkerhoek, want aan die kant durft hij alles en is het technisch perfect (zie alleen al de foto). De rechterhoek is nog aan verbetering toe, omdat hij daar meestal zijn voeten gebruikt om de bal tegen te houden. Dat weet Jens gelukkig zelf ook. Zorg dat je met het volgende bezig blijft om die rechterhoek te verbeteren; ‘Sta op je tenen, voorover leunend, na het schot een stapje schuin opzij zetten en vervolgens beide armen naar de bal strekken’. Wij zouden zeggen: ‘Neem eens een kijkje op Sportpark Groene Zoom om de Koning van de linkerhoek aan het werk te zien!’

Tot zover het zevende ‘in gesprek met’ bij Straver Keepersschool. Volgende week een bericht over RVC-keeper Bart van Wijk.

Wij zien je volgende week graag terug!

Straver Keepersschool